Standpunten

Internet bevat veel informatie. Maar sinds de komst van social media ook veel meningen. En om in die wirwar van meningen precies te vinden waar jij het mee eens bent, hoeft geen doel op zich te zijn. Wij lichten onze mening graag toe op normale wijze, zoals veel Nederlanders hem allicht ook zullen ervaren. We blijven graag transparant voor zover het kan, zodat iedereen zijn eigen waarde aan ons kan geven. Zo kan je ook goed inschatten wat voor club wij zijn. Ben je het niet met ons eens? Ook geen probleem. Laat iedereen in zijn eigen waarde.

Corona

Corona hoeft niet per definitie gevaarlijk te zijn. Veel mensen ondervinden er weinig tot geen last van. Toch is er een redelijke groep die er wel last van ondervind, met IC en ziekenhuisopnames tot gevolg. Bij ons werken enkelen in de zorg, waardoor wij onze mening hier prima op kunnen stoelen. Wees gewoon normaal, maar doe altijd in de buurt van ouderen en zwakkeren een beetje voorzichtig. Hoe dat voorzichtig eruit ziet, kan je natuurlijk voor jezelf het beste bepalen. Voorzichtig zijn is geen inperking van de vrijheid.

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen, daarvan kunnen we nooit de effectiviteit bewijzen. We weten immers niet precies zeker wat er was gebeurt als er juist meer of geen maatregelen waren geweest. We hebben bij sommige maatregelen wel twijfels over de effectiviteit, zoals de avondklok en mondkapjes. De overheid hanteert het principe “better safe than sorry” waar wij dan van vinden dat daar ook wel weer wat voor te zeggen valt.

Vaccinaties

Vaccineren is altijd een goede zaak. Dankzij vaccinaties hebben we al veel ziektes de wereld uitgekregen. Vrijwel iedereen heeft wel één of meerdere vaccinaties gekregen. Met het coronavaccin wordt een experimentele toepassing gebruikt. Het aanpassen van het mRNA. Was het tot voorkort zo dat men een beetje virus ingespoten kreeg, waarna het lichaam antistoffen maakte. Nu wordt je DNA of RNA getraind om het virus af te weren. Voor de duidelijkheid kunnen wij met ons technologische achtergrond wel stellen, dat wij het verhaal over chips in combinatie met 5G naar het rijk der fabelen verwijzen.

Vaccinaties en chips

Chips hebben altijd stroom nodig om actief te werken. Als je die niet in een elektromagnetisch veld gebruikt binnen enkele centimeters, kun je er niets mee. Bij een chip heb je altijd een ontvanger en een verzender. De verzender zit altijd aan stroom, de ontvanger niet. Denk bijvoorbeeld aan je bankpas. Ben je niet in de buurt (lees: enkele millimeters) in de buurt van een pinapparaat, dan kun je met je pinpas niets. Je lichaam bevat geen stroom, dus de chip kan nooit gevoerd worden. Als (met de nadruk op ALS) de chip al middels een vaccin al in je lichaam gestopt zou worden, dan kan deze chip helemaal niets. Ga maar eens na: uit hoeveel elektronica een chip bestaat die een GPS-signaal moet versturen. Laat staan dat hij dan ook nog persoonlijke informatie moet bevatten en een actieve internetverbinding moet onderhouden. En dat allemaal geprepareerd op naam, BSN en nummer in een waterige vloeistof die via een naald van enkele tientallen millimeters naar binnen wordt gespoten? Oordeelt u zelf.

Vaccinatiepaspoort

Het lijkt ons geen goede zaak om een scheiding te creëren tussen mensen die wel, of mensen die niet gevaccineerd zijn. We zien daar ook niet het nut van in. Iedereen mag in onze optiek altijd zelf zijn keuze bepalen omwille van zijn lichamelijk integriteit. Daar kan niemand iets over afdwingen.

5G

5G biedt heel veel mogelijkheden, maar voor de gewone consument is het overkill. Het bedrijfsleven zal er wel echt een boost van krijgen. Denk aan het versturen van hartfilmpjes naar een ziekenhuis waardoor we levens redden, of agrarische toepassingen waardoor we per plant of dier kunnen zien hoeveel deze opbrengt. Wetenschappers zijn het er niet over eens of 5G gevaarlijk is voor de volksgezondheid of niet. Er is een groep die denkt van wel, maar ook een groep die denkt dat het meevalt. Op lange termijn weten we nog niets over de gevolgen van 5G. Maar dat weten we ook niet over een mobiele telefoon die we over tientallen jaren al 50 jaar in onze broekzak hebben of de router die al 40 jaar bij ons in de meterkast hangt.

World Control

Rusland kan niet met Verenigde Staten, de EU is niet zo’n fan van Turkije. Noord-Korea wil helemaal met niemand wat te maken hebben. Israël en de Palestina is ook water en vuur. In Afrika zijn er ook weinig landen die met elkaar koffie gaan drinken. Zo maar enkele voorbeelden. Hoe groot acht u de kans dat op het World Economic Forum in Davos dan plotsklaps alle landen en bedrijven het met elkaar eens zijn over een Great Reset? Wij nul.

Media

De media zou rijkelijk betaald worden en onderling veelal connecties hebben waardoor onze mening een bepaalde kant op wordt gestuurd. Het is goed om ook de media goed te blijven monitoren. Wat voor misinformatie geldt, geldt ook voor de media. Blijf altijd kritisch kijken of de media niet wil zorgen dat je een bepaalde kant op wordt gestuurd. Wij denken dat dat in sommige gevallen nu wel gebeurt. Er is een verschil tussen wantrouwen en gezond wantrouwen. Gezond wantrouwen; ondanks dat er connecties onderling zijn hoeft dat natuurlijk geen belangenverstrengeling te betekenen.
Een voorbeeld: iemand krijgt een uitkering van de overheid. Waarom zou iemand met een uitkering, die dus geld van de overheid krijgt, juist misinformatie verspreiden? Zij zijn dan in zekere zin ook omkoopbaar door de overheid. Uw verkondigt onze mening niet, dan krijgt u geen uitkering. Ruw geschat zijn bijna 90% van de burgers wel te linken aan de overheid, van verpleegkundigen tot wegenbouwers, en die zouden dan allemaal in het zogenoemde vertellen wat de overheid wil? Nou, nee.

Overheid

De overheid moet gecontroleerd worden en mag op een gezonde manier gewantrouwd worden. Dat is een taak voor iedere burger die in Nederland woont. Anders zou de democratie niet goed werken. En dat gebeurt ook, met name door de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer. Maar ook door de burgers zelf. We kunnen via volksvertegenwoordigers zaken aan de kaak stellen zodat de er een motie van wantrouwen kan worden ingediend en het kabinet opstapt. We zien daar een goed voorbeeld van met de Toeslagenaffaire.

Elite

De meest extreme vorm van waar je veel meningen overleest, is over de uit de Verenigde Staten overgewaaide QAnon-beweging. Veelal zien ze hun heil in oncontroversiele policiti aan de rechter conservatieve vleugel van het politiek systeem. Ze zijn er heilig van overtuigd dat er op grote schaal kinderen misbruikt wordt door de meest (invloed)rijke mensen ter wereld. Die bestellen dan kinderen in pizzaria’s of hebben vermoedens dat onder overheidsgebouwen grote kelders en bunkers liggen, complete gangenstelsels tussen invloedrijke mensen. Of dit echt zo is? Er zouden nauwe banden zijn tussen het Koninklijk Huis, CEO’s van grote bedrijven, links-progressieve presidenten en invloedrijke personen waarin honderdduizenden kinderen de handel in gaan waar dan vervolgens satanistische bloeddorstige tafarelen mee worden uitgevoerd. Lees het nog maar eens een paar keer langzaam terug. Wij moeten er vooral heel hard om lachen.