Over Normaal Denken

Wie zijn jullie?

Wij zijn een groep mensen die ons zorgen maken c.q. een hekel hebben aan de vele misinformatie, hoaxes en nepnieuws online. Wij worden door niemand betaald en hebben geen belangen. We willen ook geen donaties hebben, want je inzetten voor juiste informatie kan geen verdienmodel zijn. We zijn overigens geen factcheckers. We zijn mensen met een MBO tot HBO opleiding, tussen de 25 en 30 jaar. We zijn veelal theoretisch opgeleid, waarvan een grote gedeelte op technologisch gebied. We denken dat met onze standpunten we een grote groep Nederlanders vertegenwoordigen die ook normaal doen en normaal denken. We schrijven zoveel mogelijk zonder dure woorden, zodat het voor iedereen begrijpelijk is.

Kunnen jullie dat laten zien?

Nee. Anno 2021 moet je erg voorzichtig zijn op internet. Daarom maken we onszelf niet met naam en toenaam bekend. Mede daarom loggen we altijd het externe IP-adres van u. Met het oog op de AVG wordt deze binnen afzienbare tijd weer verwijderd en kunnen wij hier geen persoonlijke informatie aan ontleden. We hebben legio voorbeelden van mensen die hun nek uitsteken, en vervolgens slachtoffer worden. Het is een vreemd gegeven dat mensen die misinformatie verspreiden vaak werken met een omgekeerde bewijslast. Daar kunnen wij ook slachtoffer van worden. Men beweert iets, en een ander moet dan bewijzen dat het niet zo is. Dat laten we aan ons voorbij gaan.

Waarom doen jullie dit?

Omdat misinformatie een grotere vijand is dan welk virus of overheidsbeleid dan ook. Met misinformatie kan men hele bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Daarom is het belangrijk dat we de nuance terugbrengen, en juiste informatie scheiden van niet-juiste informatie.
We hebben kortgezegd drie doelen:

  • Kijken wie deze mensen zijn, wat hun dagelijks profiel is en waarom ze dit doen.
  • Mensen bewust maken wat misinformatie is en hoe je kunt kijken wat misinformatie is.
  • Mensen weer met beide benen op de grond laten staan zonder te verdwalen in het grote geheel.

Waarom weerleggen jullie die beweringen niet?

Omdat we daar een dagtaak aan zouden hebben. Een veelbeproefde methode van verspreiders van misinformatie is om iets te beweren, wat een ander dan vervolgens maar moet bewijzen dat het niet zo is. Zo kunnen misinformaten natuurlijk tot in lengte van dagen operatief blijven. Als immers een stukje informatie ontkracht wordt, kun je er gewoon weer een nieuw begin aan breien.

Voor wie doen jullie dit?

We snappen dat het soms moeilijk is in de stroom aan informatie het kaf van het koren te scheiden. We willen daar graag even bij helpen. Daarom hebben we dit platform opgericht. Eigenlijk is het voor alle ge├»nteresseerden die benieuwd zijn hoe misinformatie werkt, of hoe je je kunt wapenen en er niet “intrapt” en wie de mensen globaal zijn achter misinformatie.

Hebben jullie geen begrip voor deze mensen?

Jawel, dat hebben we zeker. Er zijn ook best punten waar ze gelijk hebben. Het is geen gezonde zaak dat bijvoorbeeld Vanguard, de grootste investeerder ter wereld, in veel bedrijven een meerderheidsbelang heeft. Ook een avondklok is niet bewezen effectief, en mondkapjes ook niet. Het gebruik van de PCR-test is ook niet helemaal foutloos, en de vaccins bevinden zich inderdaad nog in een testfase. Nou ja, de vaccines niet…maar de techniek (mRNA-bewerking) wel. Dat laatste is een voorbeeld van misinformatie. Veel mensen denken dat het vaccin experimenteel is. Dat is het niet, de techniek is experimenteel. Er zijn wel degelijk wetenschappers die beweren dat we goed op moeten passen met de gezondheidsrisico’s van 5G, en we weten ook dat vooraanstaande CEO’s van techgiganten zich ook bezig houden met gezondheid. Daar houden we ook niet zo van.

Zijn dit volgens jullie dan de bekende wappies?

Ja. Wappies zijn niet mensen zoals u en wij die een gezond wantrouwen hebben jegens de overheid. Want daar draait de democratie op. En het zijn ook niet mensen die kritiek hebben op bepaalde keuzes die de overheid maakt.
Maar als je denkt dat de eikenprocessierups ingezet wordt om middels 5G te zorgen dat kinderen de weg kunnen vinden naar de kelders onder militaire kazernes waar dan de elite zit te wachten zoals dat op Bilderberg is afgesproken en Joris Demmink dat oogluikend toelaat en alleen Trump dit wilde doorbreken, dan ben je in onze ogen een onvolprezen wappie. Maar variaties hierop ook.